Wish More Hotel Şişli, Türkiye’nin sanat ve kültür başkenti İstanbul’un merkezinde yer alarak misafirlerine sanat dolu bir deneyim sunuyor. Bu özel otel, son derece değerli sanat eserlerine ev sahipliği yaparak çağdaş sanatçıları, sanatseverleri ve galeri sahiplerini buluşturan bir davete imza attı.
Sanat ve kültür şehri İstanbul’un merkezinde yer alan Wish More Hotel Şişli, sanat tutkusunu yansıtan eserlerle misafirlerine sanatla iç içe bir deneyim yaşatıyor. Bu anlayışla yola çıkan Wish More Hotel Şişli sanat dolu bir geceye imza attı. Düzenlenen geceye otelde eserleri yer alan Gülay Semercioğlu, Nilay Özenbay, Şeyda Cesur ile birlikte galeri sahipleri ve seçkin sanatseverler katıldı.
Wish More Hotel Şişli’de düzenlenen gecede sanatçılar ve sanatseverler bir araya geldi. 1953 yılında Mimar Emin Necip Uzman’ın Sadıkoğlu Evi olarak inşa ettiği binada kapılarını açan 5 yıldızlı otel 126 odası ve mimar Ayşe Kaya’nın dokunuşlarıyla hizmet veriyor. Sanata büyük bir tutkuyla destek veren ve önümüzdeki dönemlerde sanat projelerini artırmayı amaçlayan otel, MERKUR Galeri kurucusu Sabiha Kurtulmuş danışmanlığında sanatla iç içe bir yapı olarak misafirlerini ağırlıyor ve sanata önem veren vizyonunu aynı çizgide korumaya devam ediyor. Genç sanatçılara özellikle yer veren otel; bu vizyonla yeni planlanan projelerde daha çok sanat bölümleri oluşturmayı hedefliyor.
Sanata verdikleri değer için teşekkürlerini ileten MERKUR kurucusu Sabiha Kurtulmuş, “Sanatı misafirleriyle paylaşma amacıyla açılan otelin, şehrin içinde tarihi dokusunun korunarak yer alması beni çok etkiledi. Wish More Şişli otelinin odaları da dahil olmak üzere her yerinde sanat var, sanatla iç içe yaşayan bir otel oldu” şeklinde konuştu.
Tanınmış ve genç sanatçılara destek
Pi Artworks’ün kurucusu Yeşim Turanlı ise Türk sanatçıların uluslararası alanda tanınmasında önemli bir rol oynadıklarını belirterek Gülay Semercioğlu’nun eserlerinin Wish More Hotel Şişli’de sergilenmesinden gurur duyduğunu ifade etti. Semercioğlu’nun eserlerinin koleksiyonlarda yer aldığına dikkat çeken Turanlı, lobide bulunan Purple Times ve Red Bows eserlerinin ışığı yüzey üzerinde farklı yönlere çekerek kompozisyonu ve derinliği değiştiren vidalara gerilmiş enamel kaplı gümüş tellerden oluştuğunu söyledi.
Metropolitan Müzesi’ne giren ilk Türk kadın sanatçı olan Gülay Semercioğlu ise eserlerinde üç farklı tekniği kullandığını belirtti. Eserlerinde vidalar arasına germe tekniği, tığ ile örme tekniği ve halı-kilim dokuma tekniğini bir araya getirdiğini açıklayan Semercioğlu, oteldeki çalışmalarının binlerce vidanın üzerine katman katman kilometrelerce tel kullanılarak yapıldığını söyledi. Semercioğlu’nun çalışmaları doğadaki kavisli şekillerden ilham alınarak oluşturuldu.
Heykeltıraş Nilay Özenbay, Wish More Hotel Şişli’de beş eseriyle yer alıyor. Özenbay, eserlerinin Bebek serisinden oluştuğunu ve insanların eğlenceli dünyasını yansıtmayı hedeflediğini belirtti. Fiber heykellerin titiz bir yapım sürecinden geçtiğini vurgulayan Özenbay, eserlerin pürüzsüz olmasına ve işçiliğine özen gösterdiğini ifade etti.
Sanatçı Şeyda Cesur ise kendini bir tasarımcı olarak tanımlayarak otelin girişinde yer alan Kelebek eserinin otelin mimari yapısına uygun olarak tasarlandığını söyledi. Soyut bir tasarım ve yumuşak renkler kullanarak binanın geçmişi ve mimari dokusunu değerlendirdiklerini belirten Cesur, çalışmanın yapım sürecinde 14 farklı renk ve çeşitli taşlar kullanıldığını aktardı.
Wish More Hotel Şişli, sanatsever misafirlerine unutulmaz bir deneyim sunan sanat eserlerinin yer aldığı özel bir otel olarak konumunu koruyor. Sanatı destekleyen ve sanatçılara olanaklar sağlayan otel, sanat dolu projeleriyle gelecekte de önemli bir rol oynamayı hedefliyor.