Paylaş:
Türkiye İş Bankası Resim ve Heykel Müzesi, sanat tarihçisi ve yazar Prof. Dr. Gül İrepoğlu’nun küratörlüğünde hazırlanan “Türk Resmini İzlemek” adlı kitabını RHM Dükkan ve İş Kültür Mağazaları aracılığıyla müzikseverlerle buluşturuyor.
1940’lardan bu yana biriktirilen zengin Türk İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndan esinlenen kitap, Türk resim tarihini iki ciltte ele alıyor.
Türk Resmini İzlemek
Prof. Dr. Gül İrepoğlu’nun özenle kaleme aldığı eser, Türk resim tarihini Osman Hamdi Bey’den başlayarak günümüze kadar detaylı bir şekilde inceliyor. Koleksiyonda yer alan eserlerin görsel envanterini sunan ikinci cilt, sanatseverlere geniş bir perspektif kazandırıyor. İrepoğlu, kitabında Türk resminin evrimini ve sanatçıların bakış açılarını okurlarla paylaşıyor.
“Türk Resmini İzlemek” adlı kitap, RHM Dükkan ve İş Kültür Mağazaları’nda okurlarla buluşuyor. Kitap, her gün 10.00-19.00 saatleri arasında RHM Dükkan’dan temin edilebileceği gibi www.iskultur.com.tr adresinden de sipariş edilebilir.
Prof. Dr. Gül İrepoğlu Kimdir?
Gül İrepoğlu, mimar, sanat tarihçisi ve yazar. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde akademik kariyere geçmiş, doktora, doçentlik ve profesörlüğünü aynı bölümde almış, yazmaya vakit ayırmak üzere 2005’te emekli olmuştur.
Prof. Dr. İrepoğlu bu tarihten itibaren farklı televizyon kanallarında sanat, kültür ve tarih konulu programlar hazırlayıp sunmuştur. 2006-2012 yılları arasında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Kültürel Miras Komitesi ve 2007-2008’de Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı başkanlıklarını yürütmüştür.
Osmanlı Sanatı ve Kültürü ile Türk Resim Sanatı alanlarında çok sayıda Türkçe ve İngilizce kitabı bulunan İrepoğlu, İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde Feyhaman Duran (1988) ve Zeki Faik İzler (1987) sergilerini düzenlemiş, pek çok sergide eş-küratörlük görevini üstlenmiştir. Tarihte yaşanmış hikâyelerle İstanbul’un çeşitli dönemlerindeki yaşantılar üzerine kurguladığı romanları 15’ten fazla dile çevrilmiştir.
Gül İrepoğlu Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin kurucu küratörüdür.