Boyner, hayata geçirdiği “Sneaker Art Pieces“ projesi ile sanat koleksiyonuna bir yenisini ekledi. Sanatçıların hayal gücü ve yaratıcılığı ile her biri eşsiz birer sanat eserine dönüşen sneaker’lar ile sanatı modaya taşıyan Boyner, sınırlı sayıdaki sneaker’ları Boyner Cadde’de sanat severler ile buluşturdu.
“Sanatı Büyük Yaşa” diyerek farklı disiplinlerdeki genç sanatçıları destekleyen projelere imza atan Boyner, bu defa sneaker’lar ile sanatı modaya taşıdı. Eşsiz, tuhaf, çarpıcı, renkli, sıra dışı ve çılgın olarak tanımlanan, Sneaker Art Pieces koleksiyonuna hayat veren sanatçılardan Burak Tozkoparan, Deniz Salaçin Erciyas, Ekin Anıl, Erin İlkcan Aslan, Küntay Tarık Evren ve Mehmet Sinan Kuran yaratıcı ve renkli dünyalarını edding kalemleri ile sneaker’lara yansıttı.
Sneaker’ların her biri sanatçısı tarafından verilen isim ile koleksiyonda yerini alıyor. 96 parçalık koleksiyona ait 84 sneaker Boyner Cadde’de satışa sunuluyor. Boyner Sneaker Art Pieces sanat koleksiyonun daimi parçaları arasında ise Burak Tozkoparan’ın “Space” & “Hummer”, Deniz Salaçin Erciyas’ın “Rollercoaster” & “Galaksi”, Ekin Anıl’ın “Selam!” & “Gör!”, Erin İlkcan Aslan’ın “Act without expectations” & “We are One”, Küntay Tarık Evren’in “Noi” & “Noska” ve Mehmet Sinan Kuran’ın “Evergreen” & “Keyhole” eserleri yer alıyor.
“Stil ve deneyimi, sanat ve yaratıcılıkla birleştirdik”
Rahat olduğu kadar sokak stiline de vurgu yapan sneaker’lar sanatçıların elinde adeta bir tuvale dönüştü. Boyner’in Sneaker Art Pieces koleksiyonu ile stil ve yaratıcılığı bir kez daha bir araya getirdiklerini vurgulayan Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu sanatı, yaşayan mağaza konseptine dahil ettiklerini belirterek; “Boyner’in herkesi ama özellikle de gençleri içine alan, büyük ve kapsayıcı evreninde sanata her daim yer açıyoruz. Bu bakışla hayata geçirdiğimiz ve sadece doksan altı parçadan oluşan bu benzersiz koleksiyon ile adımlarını sanatla buluşturmak isteyenlere ilham olmak bizleri çok heyecanlandırıyor. İçinde sanatın çarpıcı yansımalarını gördüğümüz Boyner Cadde’de, Sneaker Art Pieces koleksiyonumuzdan on iki parçayı ayrıca sergiliyoruz. Mağazalarımızda daha fazla kişiye sanatı ulaştırmak ve sanatın iyi hissettiren yanını ziyaretçilerimizle paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Yetenekli eser sahiplerinin yaratıcılıklarına bir kez daha ev sahipliği yapabilmek bizler için müthiş keyifli. Sınırlı sayıdaki sneaker koleksiyonuna yeni temalar eklenmeye devam ettikçe biz de sanatın renkli, kıpır kıpır, yaratıcı ve çarpıcı izlerini yansıtmaya devam edeceğiz.” dedi.
edding Genel Müdürü Yüce Tümer Boyner ile projelerine bir yenisini daha eklediklerini belirterek “Kullandığımız eşyaları kişiselleştirerek bize özgü bir hale getirmek kendinizi ifade etmenin keyifli bir yolu. Proje ismindeki gibi her biri “sanat eseri” niteliğinde olan ayakkabılar edding kalemleri ile sanatçıların elinde harika tasarımlara dönüştü. Renklerimizle yaratıcı fikirleri buluşturmaya ve ilham vermeye devam ediyoruz.” dedi.
Sneaker Art Pieces koleksiyonuna ait sadece 96 çift olarak sunulan sneaker’ları yakından incelemek isteyenler, Boyner Cadde’yi ziyaret edebilir.
SANATÇILAR:
Burak Tozkoparan @art_toz
1990 İstanbul doğumlu sanatçı aynı zamanda Wunderman Thompson reklam ajansında Head Of Art olarak görev alıyor. Reklam sektöründe yerel ve global ölçekte birçok ödül aldı. Adidas, Absolut, +1, Whirlpool ve Sprite gibi ünlü markalar için illüstrasyonlar ve iş birlikleri yaptı. Birçok ünlü sanatçı için albüm/single kapakları çalıştı ve animasyon klipler için illüstrasyonlar üretti.
Deniz Salaçin Erciyas @raptiye
1983 İzmir doğumlu olan sanatçı, ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. Yeditepe Üniversitesi Grafik Tasarım ve Grafik Tasarım Yüksek Lisans eğitimini tamamlandı. Yeniliği arayan, sorgulayıcı, farkındalık yaratmaya çabalayan, tutkulu ve dinamik bir tasarımcı olan Deniz Salaçin Erciyas, daha çocukken renklerin ve boyaların içindeydi. Duvarlarda başlayan çizimleri evin her köşesine yayılıyordu. İlerleyen yıllarda Central Saint Martins -University of the Arts London’da – çeşitli illüstrasyon derslerine, çizim kursları ve sertifika programlarına katılıp grafik tasarımı ile çizim konusunu harmanlamayı sevdi. Hewlett-Packard, BangOlufsen, Vans, Caffe Nero, Dyo, Bimas Bikes gibi global firmalarla kişiselleştirme projeleri gerçekleştirdi. Yerli ve yabancı şirketlerle projelerine ve aynı zamanda mural çalışmalarına devam etmektedir.
Ekin Anıl @ekinanil
Ekin Anıl, 1981 yılında İzmir’de doğdu. İzmir’deki lise eğitiminin ardından İstanbul’da reklamcılık alanında lisans ve sanat yönetimi alanında yüksek lisans diploması aldı. Sanatçı asistanlığının yanı sıra reklam ajanslarında fikir işçisi ve yöneticilik görevleri üstlendi. Tek çizgi tekniğini anlattığı atölyeler düzenledi. Çalışmalarında; bireyin toplumdaki yeri, diyalog, toplum eleştirisi gibi konuları işleyen sanatçının eserleri kişisel ve karma sergilerde ve Contemporary İstanbul’da sergilendi. Sanatçı, çalışmalarına İstanbul’da devam ediyor.
Erin İlkcan Aslan @erinilkcanaslan
Erin İlkcan Aslan 1990 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne başlamış ve 2016 yılında bu bölümden mezun olmuştur. Aynı üniversitede yüksek lisans yapmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergiye katılan sanatçı NFT, dijital kolaj, video enstalasyonları, ses enstalasyonları, fotoğraf, yazınsan ve resim alanlarında da çalışmaktadır.
Küntay Tarık Evren @kuntaytarikevren
Milano’da Grafik Tasarım ve Görsel Sanatlar eğitimini 2013 yılında tamamlayan sanatçı, Marka Yönetimi ve Sosyal Medya alanlarında MBA eğitimi aldı. Ardından, İstanbul’da 5 sene boyunca reklam sektöründe sanat yönetmenliği görevini üstlenerek; Pegasus, Beymen, Vestel, Dacia, Axa, Renault ve daha birçok dünya markasının görsel dünyalarını tasarladı. Kristal Elma, Felix ve Kırmızı gibi reklamcılık alanının önemli ödüllerinin sahibi oldu. 2019 yılında, reklam sektöründen ayrılarak, kendi sanat manifestosunu yayınladı. Sanatında, realist sanata karşı farklı bir bakış açısı sunar, bunu yaparken belirli bir sanat akımına mahkûm olmayı reddeder ve eserlerinde anlık duygularını kağıda aktarır. 2020 yılında Teddy Bear adlı eseri ‘Artiox’ sanat borsasında satılmış ve halka arz olmuştur. Eserleri 2020-2022 yılları arasında Mikrotopya, Synonyms, Barcelona Contemporary, Artiox ve Artankara International Contemporary sergilerinde yer almıştır.
Mehmet Sinan Kuran @mehmetsinankuran
1964 doğumlu kendi kendine yetişmiş ressam Mehmet Sinan Kuran sanat kariyerine günlüklerine çizdiği skeçlerle başladı. Durmaksızın üreten ve duygusal olarak yüklü olan sanatçının özgün minyatür eskizleri ‘’karmaşık ama canlandırıcı’’ olarak tanımlanabilir. ‘’Kafamdaki her bir düşünceyi çiziyorum.’’ diyor Kuran. Çalışmalarıyla kolektif bilincinin parçalarını toplayana kadar üretti ve gerçek tarzını yaratarak eserlerine aktardı. Hieronymus Bosch’tan etkilenen sanatçının doğuştan gelen yeteneği, iç dünyasının vizyoner çılgınlığını gösteren, pek çok özel müze ve koleksiyonlarda yer alan eserleri elektrik renkleriyle çılgınca konuşuyor.