Paylaş:
Kasım 2024’te Akbank Sanat’ta başlayacak olan “Akbank Sanat Felsefe Seminerleri”, dijital teknolojilerin topluma etkisini odağına alarak, katılımcılara derin bir düşünce yolculuğu vadediyor. Prof. Dr. Emre Şan moderatörlüğünde gerçekleşecek bu program, toplum, teknoloji ve felsefe üçgeninde yeni ufuklar açmayı hedefliyor. Farklı disiplinlerden uzmanların katılımıyla gerçekleşecek olan seminerlerde; günümüz teknolojilerinin kamusal akıl, kimlik inşası, bilgi paylaşımı gibi kavramlarla olan ilişkisi incelenecek.
Teknoloji ve Toplum İlişkisi Derinlemesine Tartışılacak
Akbank Sanat Felsefe Seminerleri, Kasım 2024-Mayıs 2025 tarihleri arasında her ay farklı bir oturumla izleyicilere ücretsiz olarak sunulacak. “Dijital Teknolojiler, Eleştiri ve Toplum” başlığı altında gerçekleşecek etkinlikler, teknolojinin toplumsal yapıları nasıl etkilediği sorusuna yanıt arıyor. Yapay zekanın vaat ve sınırlarından, yanlış bilgiyle mücadeledeki zorluklara kadar geniş bir çerçevede bilgi aktaracak olan seminerler, katılımcıları dijital çağın etkileri üzerine düşünmeye davet ediyor.
Program Detayları ve Katılımcı Konuşmacılar
Seminerlerin başlangıç tarihi 14 Kasım 2024. İlk oturumda Dr. Ebru Yetişkin, “Cehalet Epistemolojisi ve Kayıtsızlaşmanın Ardında” başlıklı konuşmasıyla katılımcılarla buluşacak. Aralık ayında Prof. Dr. Emre Şan’ın, “Dijital Teknolojiler ve Aklın Kamusal Kullanımı” başlıklı konuşmasıyla teknolojinin toplumsal işleyiş üzerindeki etkileri tartışılacak. Ardından, Ocak ayında Dr. Güven Güzeldere’nin, yeni nesil yapay zeka üzerine derinlemesine incelemesi yer alacak.
Diğer konuşmacılar arasında H. Akın Ünver, Platon’un mağara alegorisi üzerinden büyük veri ve siyasal sistemlere değinecek; Dicle Yurdakul, insan-makine entegrasyonu çağında kimliğin nörobilimsel boyutlarını ele alacak. Programın ilerleyen aylarında Suncem Koçer, yanlış bilgiye karşı mücadeledeki yeni perspektifleri, Emre Sünter ise dijital sanatın yaratıcı potansiyelini irdeleyecek.
Akbank Sanat Felsefe Seminerleri Programı ve Kayıt Bilgileri
- 14 Kasım Perşembe 2024 / 18.30
Ebru Yetişkin, “Cehalet Epistemolojisi ve Kayıtsızlaşmanın Ardında”
- 12 Aralık Perşembe 2024 / 18.30
Emre Şan, “Dijital Teknolojiler ve Aklın Kamusal Kullanımı”
- 23 Ocak Perşembe 2025 / 18.30
Güven Güzeldere, “Dijital Teknolojilerde Son Durum: “Yeni Akım Yapay Zeka”, vaatler ve sorunlar”
- 13 Şubat Perşembe 2025 / 18.30
H. Akın Ünver, “Platon’un mağarasına dönüş: Yapay Zeka, Büyük Veri ve Siyasal Sistemlerin Geleceği”
- 13 Mart Perşembe 2025 / 18.30
Dicle Yurdakul, “Sibernetik Benlikler: İnsan-Makine Entegrasyonu Çağında Kimliğin Nörobilimi”
- 17 Nisan Perşembe 2025 / 18.30
Suncem Koçer, “Yanlış Bilgi Karşısında (Şüpheci) Atalet ve Yılmazlık”
- 8 Mayıs Perşembe 2025 / 18.30
Emre Sünter, “Dijital Sanatın Derdi Ne? Simondoncu Bir Öneri”
Bu etkileyici programa katılmak için www.akbanksanat.com adresinden ücretsiz kayıt yapılabiliyor. Etkinlik, sınırlı kontenjan ile yüz yüze gerçekleştirilecek. Katılamayanlar ise Akbank Sanat YouTube kanalı üzerinden her seminerin video kaydına erişim sağlayabilecekler.