Paylaş:
Çağdaş sanatın yenilikçi yüzünü keşfetmek isteyenler için Akbank Sanat, 15 Mart – 09 Mayıs 2025 tarihleri arasında dikkat çeken bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğünde düzenlenen nokta/çizgi/nokta: S.O.S sergisi, sanatçılar Deniz Aktaş, Arda Diben, Tuğçe Diri ve Lara Sayılgan’ın eserlerini bir araya getiriyor. Sergi boyunca ziyaretçilere sanatın farklı boyutlarını keşfetme fırsatı sunuyor.
Sanat ve Çizginin Özgün Yorumu Akbank Sanat ‘ta
Sergi, Mors alfabesinde acil durum sinyali anlamına gelen “S.O.S” kavramından ilham alıyor. Akbank Sanat’ta sergilenecek eserler, nokta ve çizginin bir araya gelerek bir çığlığa ve umuda dönüşebileceği fikrini sorguluyor. Çizginin bitmeyen uzanımı, belki de yeni çözümler sunarak sanatseverlere farklı bir bakış açısı kazandırıyor.
Sanatçılar ve Eserleri
- Deniz Aktaş: Kent hafızasını ve insan-mekân ilişkisini mürekkep eserleriyle ele alıyor. Kentsel dönüşüm, yıkım ve çatışmanın izlerini sanatına yansıtıyor.
- Arda Diben: Dijital çağın imge bombardımanını tuvallerine aktaran sanatçı, distopik şehir manzaralarıyla izleyiciyi çarpıcı bir yolculuğa çıkarıyor.
- Tuğçe Diri: Desen, boya ve nakış gibi teknikleri birleştirerek sanat ve zanaat arasındaki sınırları bulanıklaştırıyor. Hafıza ve kültür kavramlarına yeni bir perspektif getiriyor.
- Lara Sayılgan: Moda ve portre fotoğrafçılığıyla başladığı sanat yolculuğunu doğa fotoğrafları ve farklı tekniklerle çeşitlendirerek izleyiciye estetik ve duygusal bir deneyim sunuyor.
Akbank Sanat, sergi boyunca sanatın farklı formlarını keşfetmek isteyen herkesi bu özel etkinliğe davet ediyor. Çağdaş sanatın dinamik yüzünü yansıtan nokta/çizgi/nokta: S.O.S, 15 Mart – 09 Mayıs 2025 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta ziyaret edilebilir.
AKBANK SANAT BEYOĞLU HAKKINDA
Akbank Sanat 1993 yılında kuruldu. Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini destekleyen ve sanatın farklı disiplinlerinde uluslararası projelere yer veren Akbank Sanat, özellikle genç sanatçılara kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli imkanlar sunmaktadır.
“Değişimin hiç bitmediği yer” olma misyonuyla yılda 700’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirmekte olan Akbank Sanat sergilerden modern dans gösterilerine, konserlerden panellere, çocuk atölyelerinden film gösterimlerine uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.
İstanbul’un en yoğun caddesi olan İstiklal Caddesi’nde yer alan Akbank Sanat binası 6 kattan oluşmaktadır.
Giriş ve 1. kat galeri olarak hizmet vermektedir. 1993 yılından günümüze 150 sergiye ev sahipliği yapan Çağdaş Sanat Galerisi’nde yıl boyunca farklı projelere yer verilmektedir. Galeri bünyesinde, dünyaca tanınmış yerli ve yabancı sanatçıların çalışmalarının yanı sıra genç sanatçı ve küratörlere olanaklar sağlayan projelere de yer verilmektedir. “Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü” projesi ile de gençlere sergi açma imkanı sunan Akbank Sanat bu alanda Türkiye’de öncü kurumlardan biridir.
2. katta, Çok Amaçlı Salon yer almaktadır. Şimdiye kadar yüzlerce konserin düzenlendiği salon 125 kişilik kapasitelidir. Çok Amaçlı Salon etkinlikleri kapsamında konserler, Akbank Kısa Film Festivali gösterimleri, Akbank Çocuk Tiyatrosu oyunları, çeşitli panel, masterclass ve söyleşiler düzenlenmektedir.
3. katta, Çağdaş Sanat Atölyesi bulunmaktadır. Çağdaş sanatın kuramsal ve uygulamaya dönük alanlarını desteklemek, günümüz sanatına ilişkin bir düşünce platformu oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Çağdaş Sanat Atölyesi’nde, sinema, fotoğraf, felsefe, sanat tarihi, edebiyat ve güncel sanat konularında atölye çalışmaları düzenlenmekte, yerli ve yabancı tanınmış yazar, şair, yönetmen ve eleştirmenlerin katıldığı panel ve söyleşi etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.
Çağdaş Sanat Atölyesi, Akbank Sanat’ın çocuklar için gerçekleştirmiş olduğu etkinlikler içinde bir mekan oluşturmaktadır. Atölyede uzman eğitmenlerin katılımıyla oyuncak heykel, yaratıcı drama ve linol baskı atölyeleri düzenlenmekte ve çocukların sanatsal gelişimlerine katkıda bulunulmaktadır.