Paylaş:
Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM), tiyatro dünyasına nefes veren PSM Atölye’nin üçüncü eğitim dönemine heyecanla başlıyor. PSM Atölye, Mey|Diageo’nun destekleriyle, tiyatro sanatının sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçlayarak iki yıldır ücretsiz eğitimler sunuyor. Programın üçüncü dönemi, Türkiye’deki sahne sanatlarının geleceğini şekillendirmeye devam ediyor.
Bu eşsiz eğitim programı, alanında önde gelen ve deneyimli eğitmenler tarafından 18-30 yaş arasındaki toplam 19 öğrenciye sunuluyor. PSM Atölye, Drama Yazarlığı, Tiyatro Yönetmenliği ve Tiyatro Yapımcılığı olmak üzere üç farklı bölümden oluşuyor. Katılımcılar, 7 ay süresince haftalık olarak gerçekleştirilen teorik ve uygulamalı eğitimlerle sahne sanatları dünyasına hazırlanacaklar.
PSM Atölye, Türkiye’nin sahne sanatları külliyatını zenginleştirmek amacıyla Serdar Biliş’in küratörlüğünde özgün oyunlar ve performanslar üretiyor. Katılımcılar, bu projelerin her aşamasında yer alarak işin mutfağına giriş yapma fırsatını elde ediyorlar. Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, genç yeteneklerle tecrübeli isimleri bir araya getirerek yeni nesil bir sektörel ağ oluşturmanın önemine vurgu yapıyor.
Mey|Diageo Genel Müdürü Levent Kömür ise sanatın sürdürülebilirliği açısından bu projeyi büyük bir önem taşıdığını belirtiyor. PSM Atölye’nin sadece bir eğitim programı olmanın ötesinde, sanatın sürdürülebilirliğine dikkat çeken bir girişim olduğunu vurguluyor.
PSM Atölye’nin öğrencileri, aynı zamanda bir prodüksiyonun her aşamasını deneyimleyerek sahneye taşınmasına kadar olan süreci öğrenme fırsatı buluyorlar. Bu deneyim, Zorlu PSM’nin dünya standartlarındaki teknik alt yapısı sayesinde öğrencilere kariyerlerinde hızlı bir yükselme fırsatı sunuyor.
Eğitim kadrosunda Türkiye’den ve dünyadan birçok deneyimli ismin yer aldığı PSM Atölye, genç yeteneklere sahne sanatlarının inceliklerini ve büyüsünü öğretmeye devam ediyor. Bu program sayesinde, tiyatro alanında nitelikli yerli ve yabancı eğitimcilerden eğitim alarak geleceğin oyuncuları, yönetmenleri ve yapımcıları yetişiyor.